Durerea dentară poate fi cauzată de diverși factori, cum ar fi carii, boli ale gingiilor, …
Tratamentul durerii dentare
Durerea dentară
Nu e normal să doară!
Durerea dentară poate fi cauzată de diverși factori, cum ar fi carii, boli ale gingiilor, abcese dentare, dinți fisurați sau fracturați și traumatisme dentare. Poate varia de la disconfort ușor până la durere severă și persistentă și poate afecta activitățile zilnice, cum ar fi mâncatul și dormitul. Riscul de apariție a durerii dentare poate fi redus prin menținerea unei bune igiene orale, vizitarea regulată a dentistului pentru controale și rezolvarea oricăror probleme dentare de îndată ce apar.
Un tratament comun pentru durerea dentară este tratamentul endodontic, cunoscut și sub numele de tratament al canalelor radiculare. Canalele radiculare reprezintă niște zone din interiorul dintelui unde se găsesc vase de sânge și nervi. Când o infecție a dintelui evoluează, de cele mai multe ori ajunge să afecteze aceste zone care vor necesita un tratament adecvat. Acest tratament este folosit pentru a salva un dinte deteriorat sau infectat care altfel ar trebui extras. În timpul procedurii, medicul va îndepărta pulpa (vase de sânge și nervi) deteriorată sau infectată de pe dinte, va curăța și dezinfecta canalele radiculare și va umple spațiul cu un material de obturație.
Tratamentul endodontic implică de obicei utilizarea anesteziei locale pentru a amorți zona și pentru a asigura confortul pacientului în timpul procedurii. Tehnologia avansată, cum ar fi radiografia digitală, imagistica 3D, microscoapele și lupele, localizatoarele electronice a vârfurilor rădăcinilor pot fi, de asemenea, utilizate pentru a îmbunătăți precizia și acuratețea procedurii.
Rata de succes a tratamentului endodontic este în general mare, de peste 90% din cazuri.
Dacă zona afectată de infecție este prea mare, dintele își pierde din rezistență, iar de cele mai multe ori va fi nevoie de aplicarea unui pivot și a unei coroane de protecție pe dinte. Rolul lor este de a spori rezistența dintelui și de a-i conserva structurile sănătoase cât mai mult timp.
Cu toate acestea, este important de menționat că tratamentul endodontic poate să nu fie potrivit pentru toți pacienții și, în unele cazuri, poate fi necesară extracția dintelui. În plus, îngrijirea ulterioară adecvată, cum ar fi o bună igienă orală și vizite regulate la stomatologie, este esențială pentru a asigura succesul pe termen lung al tratamentului.
Tratamentul endodontic este o metodă frecvent utilizată și eficientă pentru abordarea durerilor dentare cauzate de dinții deteriorați sau infectați, cu o rată de succes ridicată și cu numeroase beneficii. Dacă vă confruntați cu dureri dentare, este important să solicitați prompt îngrijire stomatologică profesionistă pentru a determina cauza și opțiunile de tratament adecvate.
În ce constă toată procedura?
În funcție de severitatea infecției și timpul de vindecare, tratamentul endodontic poate necesita de la 2 la 4 vizite. Ulterior, aplicarea pivotului și coroane necesită alte două vizite în cabinetul nostru.
Examinare
Tratamentul Endodontic
Aplicarea Pivoților
Realizarea Coroanei
DESCOPERĂ
Alte tratamente ale durerii dentare
Ești pe mâini bune
Dr. Ana Manolache
Dr. Andreea Vodiță
-
Tratament de canal dinte monoradicular 500 RON
Tratament endodontic la un dinte cu o singură rădăcină
-
Tratament de canal dinte pluriradicular 650 RON
Tratament endodontic la un dinte cu mai multe rădăcini
-
Extirpare dinte vital 150 RON
Îndepărtarea nervului dintelui într-o singură ședință, sub anestezie
-
Extirpare dinte devital 200 RON
Desensibilizarea dintelui prin mijloace chimice, urmând într-o ședință ulterioară să fie realizată îndepărtarea nervului
-
Drenaj endodontic 150 RON
Drenajul unei infecții
-
Pansament calmant 100 RON
Se aplică la nivelul dintelui un material care să reducă durerea
-
Retratament de canal dinte monoradicular 650 RON
În cazul
-
Retratament de canal dinte pluriradicular 800 RON
-
Închidere perforație 150 RON
În cazul în care în interioul dintelui a avut loc perforația camerei pulpare (locul unde se găsesc nervul dintelui și vasele de sânge) se va aplica un material special numit MTA
-
Îndepărtare corpi străini 150-300 RON
În cazul în care la nivelul rădăcinii dintelui este identificat un material sau instrument care nu avea ce să caute acolo, acesta trebuie îndepărtat
-
Tratament antiseptic 100 RON
-
Tratament cu calciu 100 RON
La nivelul dintelui se aplică materiale speciale care ajută la vindecarea leziunilor care au ajuns foarte aproape de camera pulpară a dintelui
-
Coroană provizorie 200 RON
-
Coroană metalo-ceramică 700 RON
-
Coroană integral ceramică 1300 RON
-
Inllay/Onllay 900 RON
-
Coroană integral Zirconiu 900 RON
-
RCR fibră de sticlă 200 RON
-
RCR aliaj nobil 250 RON
-
RCR zirconiu 450 RON
-
Extracție dinte monoradicular 200 RON
Extracția unui dinte care are doar o rădăcină
-
Extracție dinte pluriradicular 250 RON
Extracția unui dinte care are mai multe rădăcini
-
Extracție rest radicular 200 RON
Extracția unui dinte care a suferit o distrucție masivă și din care au mai rămas în cavitatea bucală doar rădăcinile
-
Incizie abces 300 RON
Dacă durerea este generată de o infecție din afara dintelu sau o infecție care s-a extins de la dinte în exteriorul lui este nevoie de incizia și drenajul infecției din zona respectivă
-
Tratament alveolita 150 RON
În urma unei extracții dentare poate apărea din diverse cauze infecția zonei unde înainte a fost dintele.
-
Chiuretaj în câmp închis 150 RON/ dinte
În cazul în care durerea este cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul dintelui ci nu de o carie de la nivelul dintelui. În acest caz nu există carii în jurul dintelui, iar durerea apare deobicei în timpul meselor. Tratamentul constă în decontaminarea zonei din jurul dintelui cu instrumente și dispozitive speciale.
-
Chiuretaj în câmp deschis 300 RON/dinte
Dacă placa bacteriană din jurul dintelui este într-o cantitate foarte mare va fi nevoie ca gingia din jurul dintelui să fie îndepărtată pentru a decontamina eficient zona din jurul dintelui
descoperă
ce spun pacienții noștri
MAI JOS GĂSești
Beneficiile Tratamentului
ameliorarea durerii
conservarea dintelui natural
Întrebări
Ce este tratamentul endodontic și când este necesar?
Tratamentul endodontic, cunoscut și sub numele de tratament al canalelor radiculare, este o procedură folosită pentru a salva un dinte deteriorat sau infectat. Aceasta presupune îndepărtarea pulpei deteriorate sau infectate, curățarea și dezinfectarea sistemului de canal radicular și umplerea spațiului cu un material de obturație, iar de multe ori în funcție de cât de mult este afectat dintele este nevoie de aplicarea unui pivot și a unei coroane dentare. Tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentară este deteriorată sau infectată, de obicei din cauza cariilor sau a traumei.
Tratamentul endodontic este dureros?
Majoritatea pacienților raportează că au suferit puțin sau deloc durere în timpul tratamentului endodontic. Anestezia locală este utilizată pentru a amorți zona, iar pacienții pot experimenta un oarecare disconfort sau durere în zilele următoare procedurii. Cu toate acestea, acest lucru poate fi de obicei gestionat cu analgezice fără prescripție medicală.
Cât durează tratamentul endodontic?
Tratamentul endodontic durează de obicei de la una până la cinci vizite, în funcție de severitatea leziunii sau infecției. Fiecare întâlnire durează de obicei una până la două ore.
Care este rata de succes a tratamentului endodontic?
Rata de succes a tratamentului endodontic este in general mare, de peste 90%. Îngrijirea corespunzătoare, cum ar fi o bună igienă orală și vizitele regulate la stomatolog, este esențială pentru a asigura succesul pe termen lung al tratamentului.
Se poate face tratament endodontic pe orice dinte?
Tratamentul endodontic poate fi efectuat pe majoritatea dinților, inclusiv pe molari, care au rădăcini multiple. În unele cazuri, un dinte poate fi prea grav deteriorat sau poate avea o structură dentară insuficientă pentru a susține procedura și poate fi necesară extracția.
Care sunt beneficiile tratamentului endodontic?
Beneficiile tratamentului endodontic includ ameliorarea durerii, conservarea dintelui natural, îmbunătățirea sănătății bucale și un risc redus de viitoare probleme dentare.
Cum pot preveni durerile dentare și necesitatea tratamentului endodontic?
Puteți preveni durerea dentară și necesitatea tratamentului endodontic prin menținerea unei bune igieni orale, vizitând regulat medicul dentist pentru controale și abordând orice probleme dentare de îndată ce apar.
Suntem aici să te ajutăm când ai nevoie!
Lasă-ne mai jos orice întrebare, iar echipa noastră îți va răspunde în cel mai scurt timp